Vaarwijzer Noord-Franse binnenwateren

Vaargebieden in Picardië, Champagne-Ardennen, Vogezen en Elzas

INCLUSIEF MAAS, MOEZEL EN RIJN EN DE VAARROUTES BINNENDOOR NAAR DE MIDDELLANDSE ZEE

In Noord-Frankrijk ligt een zeer gevarieerd en aantrekkelijk vaargebied, waar veel mooie vaarroutes mogelijk zijn: van de Maas en de Moezel in het oosten tot de drukbevaren doorgangsroutes en idyllische kanaaltjes in het westen. Ertussenin ligt de champagnestreek en natuurlijk de populaire hoofdbestemming Parijs.

In deze Vaarwijzer staan niet alleen beschrijvingen van alle vaarwegen in deze boeiende regio, maar ook van de interessantste dorpen en steden onderweg. Door de informatieve omschrijvingen, foto’s, anekdotes en kaartjes weet je altijd wat je onderweg tegenkomt en waar je reis verder naartoe kan voeren. Daarnaast zijn in dit boek de doorgaande routes door Midden- en Zuid-Frankrijk naar de Middellandse Zee opgenomen.

Frank Koorneef is auteur van de Vaarwijzers Nederlandse binnenwateren en Belgische binnenwateren. Daarnaast schreef hij vijf vaarrouteboeken door Nederland en België. Hij publiceert regelmatig in de Waterkampioen.

De serie Hollandia Vaarwijzers wordt samengesteld door routiniers in het betreffende vaargebied. De auteurs willen lezers inspireren en hun daarbij alle noodzakelijke informatie verschaffen om een tocht goed te kunnen voorbereiden. Maar uiteindelijk gaat het om de bestemming van de reis en vooral de ‘droomplekken’: het perfecte aanlegplaatsje, die heerlijke haven, dat prachtige stadje en de adembenemende natuur.