Elke dag
Verloting
van 2 memorysticks aan het einde van elke dag onder alle personen van wie wij de gegevens die dag hebben gekregen (via abonnement op onze nieuwsbrief, als donateur, als sponsor of als vrijwilliger). Inclusief het nummer dat Jan Akkerman, de beste gitarist van de wereld, voor Stichting Vaarwens gemaakt heeft.

Einde beurs
Verloting van 2 regenjacks onder alle personen die mee hebben gedaan aan de dag-verlotingen.

Vrijdag 8 februari
Arno Brok, Commissaris van de Koning in Friesland, zal na de opening van de beurs aanwezig zijn op de stand. Fred Crone, burgemeester van Leeuwarden zal in de middag aanwezig zijn op de stand.

Zaterdag 9 februari
Klaas Wilting zal de hele dag aanwezig zijn op de stand, om 11 en 15 uur een interview over zijn connectie met Stichting Vaarwens en watersport. En, Klaas kennende, over allerlei gebeurtenissen in de actualiteit. Tegen een geringe vergoeding: op de foto met Klaas.

Maandag 11 februari
Peter Douglas, the Dutch Frank Sinatra. Tussen 13.00 tot 15.00 uur zal master crooner Peter Douglas, winnaar van de Soundmixshow, twee mini-concerten geven. En, tegen een geringe vergoeding, op de foto gaan met mensen uit het publiek.

Verrassing
Frits Wester zal, op een nog onbekend moment, aanwezig zijn op de stand.

Als zoenen water waren kregen jullie de zee

Stichting Vaarwens laat mensen in hun allerlaatste levensfase nog één dag, zonder zorgen, op het water beleven. Het liefst samen met hun naasten, geheel verzorgd, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. De oprichters van de Stichting stellen hiervoor hun eigen boot ter beschikking, waar zij ook op wonen. Een groot aantal vrijwilligers en sponsors maakt deze dagen mogelijk. Tot nu toe zijn 625 vaarwensen uitgevoerd, waarvan 95 in 2018. Op dit moment zijn wij bezig om een eigen schip te laten bouwen om daardoor nog meer mensen nog één onbezorgde dag te bezorgen.

Jullie gaven ons het gevoel dat elke lach, elke traan er mag zijn, zowel voor ons als voor onze kinderen

Drie dagen per week is, binnen de huidige mogelijkheden, het maximum aantal vaarten. Het aantal aanmeldingen is groot, we moeten regelmatig de inschrijving sluiten. En, nog tragischer: in 2018 waren we 12 keer niet in staat om de tocht uit te voeren omdat onze gasten al overleden waren, of hun gezondheid het echt niet meer toeliet. We willen altijd JA kunnen zeggen. Daarom is op 30 januari aan SRF Harlingen de opdracht tot bouw voor een eigen schip verstrekt. Voor de inrichting van ons eigen schip is nog aanvullende financiering of sponsoring noodzakelijk.

Laat me hier maar liggen,
laat me hier maar sterven
(Minne)

In 12 jaar:

  • 625 vaardagen
  • ongeveer 6.250 gasten aan boord
  • ruim 15.000 kopjes koffie
  • 000 belegde broodjes
  • 94 vrijwilligers

De kostprijs van een vaardag bedraagt ruim € 475,–. We blijven de dagen gratis aanbieden. Donateurs, sponsors en vrijwilligers zijn daarvoor noodzakelijk.

Wat een geschenk hebben jullie me gegeven… Het maakt het afscheid van het leven een stuk makkelijker

Meer weten? Friezenhal – Stand 5016