TOPwindows introduceert duurzame en condensvrije patrijspoorten

TOPwindows ligt op koers. Het liefst zou de leverancier van scheepsramen met kunststof profielen natuurlijk alleen maar condensvrije boten in de vaart zien. Zover is het nog niet. Toch neemt het marktaandeel rap toe. Niet alleen bij refits en bootonderhoud van gebruikte plezierjachten, maar ook bij nieuwbouw en in de beroepsvaart worden de condensvrije ramen op steeds grotere schaal toegepast. En ook rondvaartboten bieden steeds vaker condensvrij zicht. Dit biedt ruimte voor een nieuw product: naast condensvrije ramen levert TOPwindows op afzienbaar termijn ook condensvrije patrijspoorten.

 

Minder warmte verlies
Het meest kenmerkend aan de scheepsramen van TOPwindows is hun condensvrije karakter. Dit zorgt niet alleen voor beter zicht tijdens het varen, maar ook voor bescherming tegen houtrot en schimmelvorming aan boord. Daarnaast zijn er ook andere kenmerken waarmee de leverancier van scheepsramen zich onderscheidt. Zo houdt het thermoprofiel de warmte binnen. Het kunststof zorgt ervoor dat het warmteverlies van binnen naar buiten drastisch vermindert, waarmee de boot beter geïsoleerd is en er flink kan worden bespaard op de stookkosten. En ook aan veiligheid is gedacht: een raam van TOPwindows werkt brandvertragend.

Raam op maat en in eigen stijl
Omdat de ramen ook bij de boot en het gebruik moeten passen, biedt deze leverancier volop keuze. Wie voornamelijk in de zomer vaart, kan bijvoorbeeld kiezen voor enkele beglazing. Voor een doorwinterde schipper is er dubbele beglazing. Met een speciaal 2D meetapparaat wordt het oude raam opgemeten waarna het nieuwe raam op maat wordt gemaakt. Deze methode biedt niet alleen gemak bij de montage, maar zorgt er ook voor dat de ramen in vrijwel alle gewenste maatvoeringen geleverd kunnen worden. En hoewel TOPwindows de focus legt op de functionele aspecten van de scheepsramen is er ook volop aandacht voor de uitstraling. Immers: het oog wil ook wat. De ramen zien er dan ook professioneel uit en hebben een strakke afwerking. Door het eenvoudige kliksysteem zijn er geen schroefjes of klemblokjes zichtbaar. Daarbij zijn zowel het glas als het profiel in meerdere kleuren verkrijgbaar, waardoor er voor elke boot een perfecte match beschikbaar is.

Nieuw: condensvrije patrijspoorten

Het succes van TOPwindows ligt volgens de makers in de combinatie van een kwaliteitsproduct, passende service en positieve naamsbekendheid. Dit leverde de leverancier een snel groeiend klantenbestand op waarbij naast bestellingen en complimenten ook nieuwe verzoeken binnenstromen. Eén van de veelgehoorde vragen is: leveren jullie ook geïsoleerde en condensvrije patrijspoorten? Tot voor kort was het antwoord op deze vraag: ‘Nee’. Maar inmiddels is dat veranderd in: ‘Nee, maar binnenkort wel.’ In het voorjaar van 2019 verwacht TOPwindows namelijk de eerste maatvoering te kunnen leveren: 375 x 175 mm met vier keer radius. Het demomodel is al gereed en wordt deze winter en voorjaar op diverse beurzen gepresenteerd. 2e helft 2019 verwacht TOPwindows ook in andere maten te kunnen leveren.

De patrijspoorten kunnen worden geplaatst op nieuw te bouwen schepen, maar kunnen ook dienen als vervanging van de huidige patrijspoorten. De voordelen van de kunststof patrijspoorten ten opzichte van de aluminium varianten zijn in lijn met de voordelen van kunststof raamprofielen. Namelijk: condensvrij, duurzaam en onderhoudsarm. Net als bij de raamprofielen is gekozen voor een nette en elegante uitstraling. De patrijspoorten worden gemaakt in zowel vaste als klapuitvoering .

De patrijspoorten zijn met leveringsprijzen vanaf € 211,75 incl. BTW concurrerend geprijsd. De ramen kunnen naar wens worden met uitgebreid met horren en regenkappen.

TOPwindows is een onderdeel van de DGS-Group.
Telefoon: 06-50686031                    Email: f.roest@topwindows.nl        www.topwindows.nl