NIEUW: Navigatie aan boord met WinGPS op iPad en iPhone

Stentec uit Heeg komt met haar eerste navigatie-app voor iPad en iPhone, WinGPS voor iOS. Hiermee wordt de welbekende WinGPS-navigatiesoftware, die tot nu toe alleen voor Windows en Android beschikbaar was, uitgebreid met een versie voor iOS. Deze langverwachte app kan gratis worden gedownload in de App Store en worden gebruikt i.c.m. DKW-kaarten.

WinGPS is een Nederlands navigatieprogramma en routeplanner voor de plezier- en beroepsvaart. Dat er nu ook een WinGPS-app voor iOS is, is voor Stentec en haar klanten een welkome aanvulling op de huidige WinGPS-serie. Nu kan iedereen met een gangbare laptop, pc, tablet of smartphone aan boord navigeren met WinGPS op up-to-date digitale waterkaarten.

Met de interne GPS (of externe bluetooth GPS) toont WinGPS de actuele positie op de kaart. Tevens de snelheid en koers over de grond. Met de ‘volgmodus’ wordt het schip gecentreerd op het scherm en loopt de kaart automatisch mee. Door de ‘afstandcirkels’ rondom het schip op de kaart, kan er snel worden bepaald hoe ver een object is t.o.v. het schip.

De waterkaarten die in WinGPS kunnen worden gebruikt voor navigatie zijn Stentec’s eigen DKW-kaarten, terug te vinden op www.stentec.com. Om WinGPS op iOS volledig uit te proberen, kan de gratis DKW Vaarkaart Friese Meren worden gebruikt. Ook is de gratis online OpenStreetMap-kaart meegeleverd in de app. Deze kaart is niet geschikt voor navigatie, maar uitstekend voor oriëntatie.

De WinGPS voor iOS is de eerste versie van Stentec’s navigatie-app voor iPad en iPhone. Verwacht wordt om in 2019 ook het opslaan van gevaren trajecten en de ‘kompasmodus’ toe te voegen, zodat de kaart tijdens het varen meedraait. Ideaal voor navigatie op de rivieren.

Product: WinGPS op iPad &iPhone
Merk                                       : WinGPS
Type                                       : WinGPS iOS
Standnummer                        : 5001

Prijs (inclusief BTW) : gratis beta voor WinGPS-gebruikers
Website: www.stentec.com

Producent (naam en woonplaats): Stentec Navigation te Heeg
Naam en telefoonnummer contactpersoon: Marianne Kuik +31-515-443515
E-mailadres: m.kuik@stentec.com