Nieuw – Course-Keeper voor Torqeedo 2.0 Cruise Buitenboordmotor

MTM uit Raamsdonkveer heeft de afgelopen jaren 20 stuks Course-Keeper op de Torqeedo 2.0 Cruise  gemonteerd  maar dit was niet voldoende om de momentkrachten die bij het sturen ontstaan goed op te vangen. De elektromotor zit onder in de bulb waar de propellor op is gemonteerd en de stuurstang gaat door de schacht naar de bulb onderin. Als er een Course-Keeper op gemonteerd is ontstaat er een momentkracht op de bulb en de schacht wat torsie veroorzaakt.

Daar is iets op bedacht! Door middel van een speciaal ontworpen klembeugel kan de Course-Keeper nu zodanig gemonteerd worden dat er geen momentkrachten meer op de schacht van het staartstuk komen. De klemhouder wordt om de schacht geklemd en een beugel wordt geklemd om de bulb. De momentkrachten bij het sturen gaan nu direkt van de bulb naar de Course-Keeper. En er ontstaat geen frictie meer tussen de schacht en de bulb.

Alle onderdelen (dus ook de bevestigingsmaterialen) zijn in zeewaterbestendig aluminium uitgevoerd om corrosie zoveel mogelijk te voorkomen.

www.course-keeper.com