Govert Parmentier van Bootcentrum Geertsma:
“Boot Holland is één grote watersportshowroom”

Grou – Zoals de Eiffeltoren hoort bij Parijs en de Euromast bij Rotterdam, is Bootcentrum Geertsma onlosmakelijk verbonden met Boot Holland. Al zolang de beurs deze naam draagt is het in Grou gevestigde bedrijf van de partij. Ook komende editie weer.

En dat wordt een heel speciale want de kans is groot dat er twee wereldprimeurs worden getoond. Al moet er dan komend half jaar wel heel hard worden gewerkt. Govert Parmentier van de werf: “We hebben twee nieuwe boten in aanbouw en als het aan mij ligt, staan we met beide op de beurs.” De ene is een Patrouille 1050. “In vol mahonie en met koper beslag”, lacht de werfbaas. “Ja, dat zou je niet zeggen hè in een tijd waar moderne schepen de trend lijken te vormen. We hebben met de Bege Allrounder en de Bege Peddler recent erg moderne jachten gebouwd, maar toch blijft de vraag naar traditioneel. Die man is op Boot Holland aan boord geweest en was er meteen helemaal weg van. En nu hebben we een boot voor hem in aanbouw.” De tweede primeur betreft een 1300 OK. “We hebben voor een Zwitser vorig jaar eenzelfde type gebouwd. Die we nu in aanbouw hebben krijgt een moderne twist. Ik ben heel benieuwd hoe die wordt ontvangen.”

Zoals gezegd is Bootcentrum Geertsma niet meer weg te denken van Boot Holland.

“Hij wordt dan wel in het niet zo centraal gelegen Leeuwarden gehouden, Boot Holland is allesbehalve een lokale beurs”, zegt Parmentier. “Alles komt er voorbij. Denen, Belgen, Fransen, Zwitsers, Duitsers, je kunt het zo gek niet bedenken. En ik weet van zeer nabij dat Boot Holland onder Duitsers hoog in aanzien staat. Het is natuurlijk ook een prachtige beurs. Eén grote watersportshowroom met de stalen motorjachten als eyecatcher. Boot Holland is lekker binnen. Buiten moet je het altijd maar afwachten. Hier kun je onder de boot door kruipen en alles van dichtbij bekijken. En vergelijken, want er staan er genoeg.”

Bootcentrum Geertsma