Boot Holland, de traditionele opener van het watersportseizoen, is bij uitstek een beurs voor primeurs. Veel bedrijven grijpen daarom hun kans en tonen tijdens Boot Holland hun nieuwste producten als eerste aan het grote publiek. Ter illustratie: in februari 2018 toonde Boot Holland  ruim 30 wereldprimeurs. Dit ongekende aantal is niet alleen een prachtig cadeau voor vele trouwe beursbezoekers, het is ook een compliment aan de organisatie.

Boot Holland

Boot Holland is voor elke watersportprofessional hét moment om zich te presenteren aan het grote publiek.

Belangrijk pluspunt van Boot Holland is dat de schaalgrootte niet ten koste gaat van de gemoedelijkheid. Organisatie: “Op geen enkele beurs in de Benelux staan zo veel motorboten als bij ons. Dat trekt veel mensen, en toch blijft het gezellig. Boot Holland staat traditioneel bekend om de vele stalen schepen, maar exposeert ook Scandinavische boten, sloepen, vletten en bijboten. Mensen komen echt voor de boten. Ze willen ze zien, voelen, ruiken en er alles over weten. Bij Boot Holland kan het, en dat koesteren we.”

Als exposant van Boot Holland kunt u rekenen op een gedegen en behulpzame organisatie, met goed op elkaar ingespeelde afdelingen welke worden gekenmerkt door korte lijnen. Dit vertaalt zich onder meer in een vooraf duidelijke plattegrond met een logistieke planning en ruim voldoende op,- en afbouwtijd maar ook een online bestelmodule voor het bestellen van bijvoorbeeld standfaciliteiten en relatiekaarten. Een up-to-date website en nieuwsbrieven met de laatste informatie. Voorts staat er een toegankelijk projectteam klaar om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren voor een optimale presentatie.

WTC Expo is uitstekend bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer (het beurscomplex ligt op 10 minuten lopen van het station). Daarnaast heeft het WTC Expo Leeuwarden een inpandig hotel en tal van uitstekende voorzieningen, zo geldt voor bezoekers een vast dagtarief van slechts €4,- voor het parkeren. Voor u als exposant is parkeren gratis. En niet onbelangrijk: de prijs per vierkante meter van Boot Holland ligt ver onder die van vergelijkbare beurzen.

Segmenten Boot Holland

Staalbouw
Staalbouw vervult een prominente rol op Boot Holland. Vrijwel alle gerenommeerde Nederlandse bouwers van stalen schepen met een lengte van 9 tot 17 meter zijn bij elkaar in één hal te vinden. Deze staan aan de imposante motorbootsteiger en daaromheen. In deze categorie presenteren zich jaarlijks meer dan 40 schepen op de beurs.

Recreatie
Afgelopen edities is het recreatie segment steeds verder uitgebreid. Wat begon met een stukje funsport is uitgegroeid tot een hal met beleving waarbij diverse onderdelen op het gebied van recreëren aan bod komen. Zo biedt het Recreatie paviljoen plaats aan jachthavens en bedrijven die zijn gespecialiseerd in charter- en verhuur, vaarvakanties en zeil- en motorcharters in binnen en buitenland. Op het interactieve Fun paviljoen, met het grote bassin, maakt de bezoeker kennis met funsports als suppen, skimboarden, kiten, waterskiën en surfen. Ook Houseboats zijn niet meer weg te denken als we het hebben over recreëren.

Open boten
De open boten zijn onder te verdelen in sloepen, tenders en rib’s. Dit boottype is vooral geschikt voor beschutte wateren en korte overtochten. Boot Holland presenteert een respectabel aantal sloepenbouwers en importeurs met een grote lijn nieuwe sloepen.

Jong gebruikt
Naast nieuwe is er ook een selectie jong gebruikte motorjachten op de beurs. Ook wordt ingespeeld op de doe-het-zelver, bezoekers worden geïnformeerd en kunnen aanschuiven bij interactieve demonstraties.

Accessoires
Op het gebied van toebehoren, accessoires en diensten is er ruime keus. Van verzekering, waterkaarten tot aan stoffering en van nieuwe motoren tot aan een complete refit ben je op Boot Holland aan het juiste adres.

Sfeerimpressie Boot Holland 2018

Aftermovie Boot Holland 2018

Foto impressie Boot Holland 2018

Openingstijden

Vrijdag 7 februari           10.00 – 18.00 uur

Zaterdag 8 februari        10.00 – 18.00 uur

Zondag 9 februari        10.00 – 18.00 uur

 

Maandag 10 februari      13.00 – 21.00 uur

Dinsdag 11 februari        10.00 – 17.00 uur

 

 

Media

Media

Van een professionele organisatie mag u als exposant een goede mediacampagne verwachten. WTC Expo heeft goede samenwerkingen met diverse uitgevers. Het evenement wordt uitgebreid onder de aandacht gebracht bij de liefhebbers van watersport en professionals.

Samenwerkingen zijn er o.a. met:

– Yachtfocus
– Boten te koop
– Daemes & Heeren
– Motorboot
– Watersport-tv online

De mediacampagne van Boot Holland bestaat o.a. uit:

– advertenties in dag- en weekbladen
– advertenties in gerichte watersportmagazines
– outdoor reclame
– radio/tv
– maandelijkse nieuwsbrieven
– uitgebreide online campagne
– persberichten

Inhouse Catering

Catering

WTC Hospitality exploiteert, als exclusieve in house cateraar, de volledige horeca in het WTC Expo complex in Leeuwarden. Er zijn verschillende mogelijkheden en voorzieningen voor de horecabenodigdheden op uw stand. Als standhouder kunt u tijdens de beurs verschillende soorten dranken, lunchpakketten en bittergarnituren bestellen. Wanneer u gebruik wilt maken van de horeca service van het WTC Hospitality dan kunt u deze bestellen door onderstaande lijsten te downloaden, in te vullen en te mailen naar info@wtchospitality.nl of te faxen naar 058-2941595. Houdt u er rekening mee dat u tijdig bestelt, zodat de door u bestelde benodigdheden op tijd geleverd kunnen worden.

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met WTC Hospitality, te bereiken via 058-2941590 of info@wtchospitality.nl.

bestellijst Lunchpaketten
bestellijst Dranken
bestellijst Bittergarnituren

WTC Betaalkaart

Naast de cateringservice kunt u gebruik maken van onze horecagelegenheden in het complex. Om het u gemakkelijk te maken kunt u gebruik maken van ons betaalsysteem met de exposantenbetaalkaart. Met deze betaalkaart kunt u in ons restaurant Grutte Pier, bij het Standhouderbuffet en op veel van onze terrassen gebruik maken van onze diensten. Al het verbruik wordt op deze betaalkaart geregistreerd en na afloop van de beurs ontvangt u hiervan een factuur. U hoeft niet meer contant af te rekenen en losse bonnen in uw administratie te verwerken. U krijgt van ons één overzichtelijke factuur.

Wanneer u gebruik wilt maken van de betaalkaart, verzoeken wij u deze minimaal één week voor aanvang van de beurs aan te vragen via onderstaand aanvraagformulier. Uw ingevulde formulier kunt u mailen naar info@wtchospitality.nl

Route en parkeren

Route
Het WTC Expo heeft een goede bereikbaarheid vanwege haar centrale ligging ten opzichte van de snelwegen met tevens een goede aansluiting op het openbaar vervoer.

Vanuit alle richtingen staan ANWB borden die het WTC Expo aangeven. De hoofdentree voor onze evenementen is Entree West, welke u kunt bereiken via het Fryslânplein.

Parkeren
Het WTC Expo beschikt over grote gemakkelijk bereikbare parkeerterreinen. De parkeerterreinen van het WTC Expo bieden plaats aan circa 3.200 auto’s. Er zijn in totaal twee oplaadpunten voor elektrische auto’s aanwezig. Deze oplaadpunten kunt u vinden bij entree West.

Bij de beurs geldt betaald parkeren, exposanten ontvangen afhankelijk van de grootte van de stand een x- aantal parkeerkaarten. Oprijden is mogelijk zonder parkeerkaart. Extra parkeerkaarten zijn tegen voordelig tarief bij te kopen.

 

Openbaar vervoer
Op het bus- /NS station neemt u streeklijn 70, 71 of 97, die vlak achter het WTC Expo stopt. Voor de vertrektijden kunt u kijken op http://www.arriva.nl

Te voet
Vanaf het busstation is het WTC Expo ook te voet te bereiken. Dit is een wandeling van ongeveer 15 minuten. Wanneer u te voet vanaf het busstation komt vertrekt u dan vanaf het station linksaf naar de Zuidersingel. Vervolgens neemt u de eerste afslag rechts. Bij de minirotonde gaat u linksaf en wanneer u de brug gepasseerd bent kunt u de Tesselschadestraat tot aan het einde volgen. Aan het einde van de straat tegenover de rotonde ziet u het WTC Expo complex. De entree van het WTC Expo ligt aan de andere zijde van het complex. Hiervoor gaat u rechts om het gebouw heen via het parkeerterrein naar de hoofdentree.

Overnachten

Westcord WTC Hotel

Het WestCord WTC Hotel staat in directe verbinding met het WTC Expo beurscomplex, de brasserie, het hoogste restaurant en bar lounge van Friesland, de congres- en vergaderzalen en de kantoren van het WTC Expo complex. Bovendien beschikt het hotel over gratis WIFI internet en bevindt het Holland Casino zich naast het hotel. Wanneer u als exposant deelneemt aan een evenement in het WTC Expo, kunt u gebruik maken van ons speciale arrangement voor een overnachting via www.westcordhotels.nl.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met WestCord op +31 (0) 58 2334900 of via email: leeuwarden@westcordhotels.nl.

Camperplaats Leeuwarden

Camperplaats Leeuwarden beschikt over 12 verharde en beveiligde camperplaatsen. Alle plaatsen zijn voorzien van elektriciteit en gratis wifi. Honden zijn welkom, mits aangelijnd en buiten het terrein worden uitgelaten. Bij de camperplaats is het mogelijk water te tanken en gebruik te maken van het toilet. Tevens kun je hier de vuilwatertank legen.

Prijs Camperplaats
Het standaardtarief voor een camperplaats is 10,00 euro voor 2 personen, wifi en een unieke kortingssleutel.

Prijs extra
Toeristenbelasting 1 euro p.p.p.n.
April t/m september 2,50 euro stroom
Oktober t/m maart 5 euro stroom
Extra persoon 1,50 euro