Nieuw – de dubbele Course-KeeperĀ 

Voor de snelle planerende boten zoals Bayliner, SeaRay en Bavaria bleek in de praktijk de standaard Course-Keeper niet veel verbetering van de koersvastheid op te leveren. Daarom is er een dubbele ontwikkeld. Door 2 roerbladen op een afstand van 50 mm naast elkaar te monteren ontstaat er bij langzaam varen een soort spoorwerking.

Het water wordt tussen de bladen geforceerd en het blijkt uit proeven dat hierdoor de boot veel beter zijn koers houdt. De videofilm op de website laat dit zien bij een Bavaria 28 in de Biesbosch waarbij duidelijk tot uiting komt dat de boot nadat hij uit de koers loopt zoals altijd dit weer door de aanwezige dubbele Course-Keeper gecorrigeerd wordt. Normaal kan men bij deze boten bij langzaam varen het stuurwiel niet loslaten want dan gaat de boot onmiddellijk van zijn koers af. Bij de test die gedaan is in de Biesbosch konden we het stuurwiel meer dan een minuut loslaten en hield de boot zijn koers vast.

De ervaring van de gebruikers van een dubbele Course-Keeper is dat zij gewoon tot rust komen tijdens het varen en dat de stress van constant moeten ingrijpen tot het verleden behoort. Je kunt weer relaxed varen wat zeker enorm bijdraagt aan een goede verstandhouding onder elkaar aan boord.

www.course-keeper.com