Boot Holland vaart voor de vloot uit. Jaar op jaar toont deze inspirerende beurs de nieuwste ontwikkelingen in de watersport. Boot Holland is hét moment om het nieuwe watersportseizoen in te luiden. De beurs biedt een bijzonder en allround kijkje onder de waterlijn. Het maakt Boot Holland ideaal om sfeer te proeven, trends te spotten en gelijkgestemden te treffen.

Start van het watersportseizoen

Begin het seizoen bruisend en bezoek Boot Holland! Geniet van de gemoedelijke sfeer, wissel van gedachten met collega-watersporters en doe alle inspiratie op die nodig is voor een geslaagd watersportseizoen. Zo biedt Boot Holland de inspiratie die watersporters zoeken aan het begin van het seizoen. Met boten, motoren, accessoires, diensten, verenigingen en nog heel veel meer.

Boot Holland is een allround beurs. In Leeuwarden exposeert alles van elektronica tot motoren, en van toerisme tot klassenorganisaties. Uiteraard vindt u bij Boot Holland veel boten, heel veel boten. Motor- en zeiljachten, van staal en polyester tot hout en composiet, in alle soorten en maten.

Staalbouw vervult een prominente rol op Boot Holland. Vrijwel alle gerenommeerde Nederlandse bouwers van stalen schepen met een lengte van 9 tot 17 meter zijn bij elkaar in één hal te vinden. Deze staan aan de motorbootsteiger en daaromheen. In deze categorie presenteren zich jaarlijks meer dan 40 schepen op de beurs.

Segmenten Boot Holland

Staalbouw
Staalbouw vervult een prominente rol op Boot Holland. Vrijwel alle gerenommeerde Nederlandse bouwers van stalen schepen met een lengte van 9 tot 17 meter zijn bij elkaar in één hal te vinden. Deze staan aan de imposante motorbootsteiger en daaromheen. In deze categorie presenteren zich jaarlijks meer dan 40 schepen op de beurs.

Recreatie
Afgelopen edities is het recreatie segment steeds verder uitgebreid. Wat begon met een stukje funsport is uitgegroeid tot een hal met beleving waarbij diverse onderdelen op het gebied van recreëren aan bod komen. Zo biedt het Recreatie paviljoen plaats aan jachthavens en bedrijven die zijn gespecialiseerd in charter- en verhuur, vaarvakanties en zeil- en motorcharters in binnen en buitenland. Op het interactieve Fun paviljoen, met het grote bassin, maakt de bezoeker kennis met funsports als suppen, skimboarden, kiten, waterskiën en surfen. Ook Houseboats zijn niet meer weg te denken als we het hebben over recreëren.

Open boten
De open boten zijn onder te verdelen in sloepen, tenders en rib’s. Dit boottype is vooral geschikt voor beschutte wateren en korte overtochten. Boot Holland presenteert een respectabel aantal sloepenbouwers en importeurs met een grote lijn nieuwe sloepen.

Jong gebruikt
Naast nieuwe is er ook een selectie jong gebruikte motorjachten op de beurs. Ook wordt ingespeeld op de doe-het-zelver, laat je informeren en schuif aan bij interactieve demonstraties.

Accessoires
Op het gebied van toebehoren, accessoires en diensten is er ruime keus. Van verzekering, waterkaarten tot aan stoffering en van nieuwe motoren tot aan een complete refit ben je op Boot Holland aan het juiste adres.

Openingstijden en Tarieven

Vrijdag 7 februari 10.00 – 18.00 uur

Zaterdag 8 februari 10.00 – 18.00 uur

Zondag 9 februari 10.00 – 18.00 uur

Maandag 10 februari 13.00 – 21.00 uur

Dinsdag 11 februari 10.00 – 17.00 uur

Entreekaart kassa: € 14,50

Entreekaart online: € 12,50

Parkeertarief: € 4,00

Gratis entree voor kinderen t/m 12 jaar oud

 

Route en Parkeren

Route
Het WTC Expo heeft een goede bereikbaarheid vanwege haar centrale ligging ten opzichte van de snelwegen met tevens een goede aansluiting op het openbaar vervoer.

Vanuit alle richtingen staan ANWB borden die het WTC Expo aangeven. De hoofdentree voor onze evenementen is Entree West, welke u kunt bereiken via het Fryslânplein.

Parkeren
Het WTC Expo beschikt over grote gemakkelijk bereikbare parkeerterreinen. De parkeerterreinen van het WTC Expo bieden plaats aan circa 3.200 auto’s. Er zijn in totaal twee oplaadpunten voor elektrische auto’s aanwezig. Deze oplaadpunten kunt u vinden bij entree West.

Bij de beurs geldt betaald parkeren, u betaalt slechts €4,00 per dag. Oprijden is mogelijk zonder parkeerkaart. Voor het afrijden kunt u een uitrijdkaart kopen bij de kassa, infobalie en garderobe van het WTC Expo.

 

Openbaar vervoer
Op het bus- /NS station neemt u streeklijn 70, 71 of 97, die vlak achter het WTC Expo stopt. Voor de vertrektijden kunt u kijken op http://www.arriva.nl

Te voet
Vanaf het busstation is het WTC Expo ook te voet te bereiken. Dit is een wandeling van ongeveer 15 minuten. Wanneer u te voet vanaf het busstation komt vertrekt u dan vanaf het station linksaf naar de Zuidersingel. Vervolgens neemt u de eerste afslag rechts. Bij de minirotonde gaat u linksaf en wanneer u de brug gepasseerd bent kunt u de Tesselschadestraat tot aan het einde volgen. Aan het einde van de straat tegenover de rotonde ziet u het WTC Expo complex. De entree van het WTC Expo ligt aan de andere zijde van het complex. Hiervoor gaat u rechts om het gebouw heen via het parkeerterrein naar de hoofdentree.

Combineer uw beursbezoek met een overnachting in Leeuwarden

Westcord WTC Hotel

Het WestCord WTC Hotel staat in directe verbinding met het WTC Expo beurscomplex, de brasserie, het hoogste restaurant en bar lounge van Friesland, de congres- en vergaderzalen en de kantoren van het WTC Expo complex. Bovendien beschikt het hotel over gratis WIFI internet en bevindt het Holland Casino zich naast het hotel. Wanneer u een evenement in het WTC Expo gaat bezoeken, kunt u gebruik maken van ons speciale arrangement voor een overnachting via www.westcordhotels.nl.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met WestCord op +31 (0) 58 2334900 of via email: leeuwarden@westcordhotels.nl.

Camperplaats Leeuwarden

Camperplaats Leeuwarden beschikt over 12 verharde en beveiligde camperplaatsen. Alle plaatsen zijn voorzien van elektriciteit en gratis wifi. Honden zijn welkom, mits aangelijnd en buiten het terrein worden uitgelaten. Bij de camperplaats is het mogelijk water te tanken en gebruik te maken van het toilet. Tevens kun je hier de vuilwatertank legen.

Prijs Camperplaats
Het standaardtarief voor een camperplaats is 10,00 euro voor 2 personen, wifi en een unieke kortingssleutel.

Prijs extra
Toeristenbelasting 1 euro p.p.p.n.
April t/m september 2,50 euro stroom
Oktober t/m maart 5 euro stroom
Extra persoon 1,50 euro